Компетентнісний підхід до освітнього процесу як вимога сучасності

06.03.2021   Administrator   Категорія: Новини

 

27 січня 2021р. в дошкільному навчальному закладі №20 відбувся семінар -  практикум для педагогів закладу на тему:  "Компетентнісний підхід до освітнього процесу як вимога сучасноті". Метою заходу було підвищення  професійного рівня  педагогів  стосовно сутності компетентнісного підходу як головного принципу Базового компонента дошкільної освіти; формування їх професійних умінь щодо використання ефективних підходів для розвитку різних видів компетенцій дітей дошкільного віку.

На початку семінару учасники прослухали міні-лекцію « Впровадження компетентнісного підходу в закладі дошкільної освіти», яку провела завідувач Босюк М.І. Вона окреслила основні поняття:«компетентність», «компетенція», «життєва компетентність», «ключові компетентності». Далі відбулася практична частина, яку провела вихователь -методист даного закладу Розум М.В., де учасники активізували знання щодо змісту Базового компонента дошкільної освіти. Під час вправи  "Види компетенцій дошкільника" вихователі добирали до кожної компетенції її сутнісні характеристики.

 Також вихователь-методист ознайомила присутніх педагогів з методикою  створення компетентнісних задач. Учасники навчилися практично складати та розв’язувати  ці завдання. Увесь процес проходив творчо та креативно.

У творчій майстерні усі присутні долучилися до створення концептуальної карти « Віночок різдв’яних свят», демонструючи свою креативність та наполегливість.

Загалом у колективі панувала дружня та доброзичлива атмосфера, семінар-практикум завершився на позитивній ноті. Учасники висловлювали подяку за організацію і проведення заходу та ділилися враженнями.